Хит и нови тренд-тродимензионалне тетоваже

Тродимензионални татоо или 3д тетоважа је релативно нова појава када је у питању техника тетовирања.

Прошле су за нама године када су тетоваже биле примитивне и једноставне.Већ дуже време мајстори тетовирања уче,усавршавају се и праве уметничка дела на кожи човека.Тетоваже се дуго кроз историју користе као веома популаран облик украшавања тела.Као и све друге уметничке форме, и ова је прошла кроз фазу промена услед развоја технологије.Такође и са растом популарности, мењају се и трендови.Стари стандарди у тетовирању временом губе на значају, и полако и сигурно бивају замењени модернијим стиловима.Данас можемо слободно рећи да су тетоваже права уметничка дела.

Постоји велика разлика између 3д татуа-а и других тетоважа,јер са 3д ефектом, тетоважа добија потпуно другачији дизајн.Ове 3д тетоваже, тачније тетовиране оптичке варке, стварају илузију тродимензионалности.Најважнија ствар у вези 3д тетоваже је њихов реалан изглед који увек зависи од стручности дизајнера који их прави.Код оваквих тетоважа увек треба обратити пажњу на детаље, јер на оваквим тетоважама се примећује и најмања грешка , која ће касније долазити до изражаја у великој мери.Такође,код ових тетоважа је веома важно нијансирање, односно сенчење, и тачан положај, јер оба фактора имају велики утицај на коначан изглед тетоваже.Сви радови треба да се ураде са великом пажњом, јер једино теко се може допринети или покварити свеопшти утисак .

Неке од ових тетоважа могу бити јако привлачне, док оне друге могу бити и помало застрашујуће, попут оних на којима се налазе змије, инсекти који излазе из тела, мозак који цури из лобање.

Најважнији аспект када је у питању уметност тетовирања је поред одабира дизајна и правилно позиционирање. Углавном, место за тетоважу, део тела на ком би поставили тетоважу, зависи од величине ње саме.  Она би требала да буде довољно привлачна, тако да пренесе прави став и осећања носиоца.

Нажалост и даље постоји одређена доза скепсе према онима који су одлучили да имају цртеже на свом телу, иако је таква пракса увелико свеприсутна.

Волели тетоваже или не, свакако ћете остати без даха,и не сумњамо да ће овај тренд пробудити у вама одређену дозу дивљења.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*