Изградњом нове Индустријске зоне решава се проблем назапослености

На Седници Владе Србије, која је прошле недеље одржана у Прокупљу, председник Општине Александар Симоновић искористио је прилику да затражи подршку за реализацију планираних пројеката, који би омогућили привредни развој града у наредном периоду.

Према његовим речима, један од најважнијих пројеката је изградња Индустријске зоне код фабрике „Хисар“.

-На јучерашњој седници Владе Републике Србије донет је закључак, којим се из својине Републике преносе у својину Општине Прокупље 16 хектара земљишта, где ће бити формирана нова Индустријска зона, каже Симоновић.

Како додаје, нова Индустријска зона биће привлачна за инвеститоре.

-Изузетан саобраћајни положај, магистрални пут Ниш-Приштина, аутопут Ниш-Драч-Петља на 300 метара од Индустријске зоне. То је управо оно што ће, верујем, привући стране инвеститоре да улажу у Прокупље. За наш град, а и цео топлички крај, то ће значити нова радна места и бољи живот за грађане, изјавио је Симоновић и додао да је за опремање Индустријске зоне Влада Србије обезбедила око 491 милион динара.

-Томе можемо да додамо и гасовод Ниш-Прокупље, који ће отпочети да се гради већ у току 2019. године. На седници Владе Републике Србије у Прокупљу чули смо од премијерке Ане Брнабић да су средства, у износу од 15 милиона евра, већ обезбеђена преко „Србијагаса“, истакао је Симоновић.

Влада ће уложити и велика средства за измештање прокупачке болнице у зграду Дома здравља, где ће бити изграђен модеран здравствени центар, вредан око 2,5 милијарде динара.

Општина Прокупље добила је у јуну месецу статус града, а према речима председника Симоновића, озбиљан рад и домаћинско пословање њеног руководства и залагање целог тима, допринели су томе.

-Влада Републике Србије, која је подржала да добијемо статус града, залаже се да Прокупље добије модеран изглед. Сви пројекти које планирамо да реализујемо, сада ће имати приоритет. Све инвестиције долазе нам преко Развојне агенције која је у Београду, тамо долазе инвеститори који се упућују у разне делове Србије. Прокупље је до сада било заиста доста сагледано, али бих волео да код нас дође што већи број инвеститора. Верујем да ће нам се ускоро то и остварити изградњом нове Индустријске зоне „Хисар“, изјавио је председник Симоновић и обећао грађанима да ће уложити напор да Прокупље ускоро постане много боље место за живот свих грађана.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*