Вече посвећено јапанској књижевности

Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ организовао је вече посвећено јапанској књижевности. О томе, али и о сличностима јапанске и српске књижевности, самурајима и витезовима, некадашњим и садашњим херојима, говориле су професор књижевности Милица Вучковић и професор филозофије Ана Убавић.

Оне већ две године испред Удружења „Така“ из Ниша промовишу јапанску књижевност и њене вредности.  Нову сезону започеле су предавањем о једном од најутицајнијих јапанских писаца меиђи периода, Нацумеа Сосекија. Он је познат по томе што је за 10 година књижевног стварања оставио 10 томова различитих књижевних дела, у којима уверљиво осликава Јапан, проблеме савременог човека, али и свет снова и психе.

Ова установа културе следеће недеље, тачније у четвртак 25. октобра у 19.30 сати позива све љубитеље позоришта, да дођу на премијеру представе „Да ли је то била шева“, коју је режирала Тијана Петровић, по тексту Ефраима Кишона. Пошто иначе, као по неком неписаном правилу за представе које припремају прокупачки аматери, увек влада велико интересовање, потребно је резервисати карте на бројеве телефона 027/324-370 и 321-086.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*