Почела расправа о Нацрту Статута града Прокупља

Општинско веће Општине Прокупље упутило је позив свим заинтересованим лицима да узму учешће у јавној расправи о Нацрту Статута Града Прокупља, која ће бити спроведена у периоду од 21. до 25. септембра 2018. године.

Примедбе, предлози и сугестије на Нацрт Статута града Прокупља упућују се у писаном облику Општинском већу Општине Прокупље на адресу, Никодије Стојановић Татко бр. 2, 18400 Прокупље

Након спроведене јавне расправе, Општинско веће Општине Прокупље припремиће коначан Предлог Статута Града Прокупља, који ће бити достављен Скупштини општине Прокупље на разматрање и доношење.

Влада Републике Србије и ресорна министарства дала су сагласност на иницијативу да Прокупље добије статус града, коју је покренуо народни посланик Дарко Лакетић.

– Скупштина Републике Србије је на седници која је одржана 20. јуна ове године, гласала за овај предлог и тада је изгласано да наша општина добије статус града. Сада када смо постали град, добили смо и одређена права и обавезе. Оно што треба да урадимо јесте да променимо постојећи Статут општине Прокупље, да га усагласимо са Законом о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије и са Законом о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић на последњој одржаној седници Скупштине општине Прокупље, када је формирана Комисија за израду Статута града.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*