Подстанарке су на превару живеле код станодавца у Прокупљу а затим …

  Слободан Живаљевић је, као већина Прокупчана, издавао вишак просторија подстанарима. Господин из Лазаревца је пријавио прокупачкој полицији да су га покрале подстанарке, након пет месеци проведених у његовој породичној кући. Очајан човек је након тога желео и друге да упозори шта ће им се десити ако им издају стан, па је са друштвене мреже Фејсбук скинуо слику обе жене и направио обавештење које је залепио свуда по граду.

За време боравка у кући, жене нису плаћале комуналије, рачун за струју је достигао чак 31 000 динара, а приликом исељења су покрале власника и изнеле све што су пронашле. Сви неплаћени трошкови су остали власнику куће.

Између осталог, господин Слободан додаје да је први пут издао кућу, након што је мајку одвео код њега у Лазаревац, где је убрзо преминула. „Рачунао сам да је боље да неко буде у кући, па сам је издао мајци и ћерки са двоје мале деце. Никада нисам долазио, али сам их неколико пута опоменуо да не плаћају станарину. После пет месеци, комшија ми је јавио да су се иселиле. Када сам дошао да видим да ли је то истина, пола ствари је већ било изнето из куће а рачун за струју је отишао у небо!“, каже Живаљевић.

Он додаје да је случај одмах пријавио полицији, где му је речено да ће од С.М. и Ж.Д. бити узете изјаве. Могу да их терете само за крађу, али како немају редовне приходе, оштећени вероватно неће моћи да наплати начињену штету. У прокупачкој полицији су обећали Живаљевићу да ће се у случај укључити и надлежно тужилаштво. Он каже да ће вероватно морати да се опрости од отуђених ствари и новца, али жели да упозори све остале да воде рачуна кога примају као подстанаре.

„Тек када је видела слику, једна од њих ме је позвала и рекла да није она то учинила него њена мајка и да није лепо да објавим слику. А данима пре тога сам их звао и нису одговарале“, додаје наш саговорник.

Извор : Kurir.rs

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*